Moda

PREMIS GAUDÍ, VESTIU BÉ PER L’AMOR DE DÉU

Si voleu ser transgressors, porteu un esmòquing impecable amb vambes o un vestit llarg amb espardenya catalana, però no pugeu a recollir un premi vestits com politoxicòmans.

En un moment en què amb prou feines podem anar al cinema, en què només s’han rodat 6 pel·lícules en català i en què contra tots els pronòstics, es fa igualment la Gala dels Premis Gaudí, va i els catalans som incapaços de mudar-nos per recollir un guardó. No és prou misèria, el panorama del cinema català, que a sobre haguem d’aguantar gent agraint premis amb texans, jerseis de llana i vambes.

Teniu a la Bella Agossou a l’escenari amb un vestidàs amb cua i pedreria del Jordi Dalmau i després puja un senyor amb camisa estampada i trajo gris a agrair a la seva dona i a les seves filles aquest premi que li acaben de concedir. Mereixeu que us el prenguin allà mateix, sobre l’escenari. Només els entregadors de premis feien goig, és clar, perquè la Mariona Mas ja se’n cuida de fa dies trastejant amb marques, joiers i dissenyadors. Que poc reconeguda la feina dels estilistes!

Mireu, les normes de vestimenta hi són per alguna cosa: digues-li respecte a les institucions, digues-li respecte al que tens davant que fa dies que està treballant per fer una gala com déu mana. Si voleu ser transgressors, porteu un esmòquing impecable amb vambes o un vestit llarg amb espardenya catalana, però no pugeu a recollir un premi vestits com politoxicòmans.

Molts em dieu nye nye nye la imatge no és important, és més important allò que es diu…. Que estem en una gala de cinema, senyores! Cinema! Hola? Sí, la imatge ho és tot. I si és important el missatge, què voleu que us digui, quin horror de discursos i d’agraïments. Tots menys el de la Candela Peña, que ella tot ho fa bé: vestir, parlar i reivindicar.

Ens ha etzibat: “No doneu gràcies als marits, als fills, ni als nòvios ni a les promeses. Assumiu les vostres responsabilitats. Aquest premi és meu i me l’emporto! Apa adéu!” Foteu-vos la frase en bucle, noies, perquè aquesta és la primera norma del manual de la pubilla de cuixa forta del s. XXI: creieu-vos-ho tot!

 

 

Marta Pontnou

Assessora d’imatge de llengua llarga i pocs eufemismes

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *