Moda

NOIES PIN UP

Quina és la història de les noies pin up? En els anys cincuanta les pin up es dedicaven a motivar els soldats nord-americans al front durant la segona guerra mundial,  eren dones exuberants i d’actitud suggeridora amb pentinats meravellosos, talons cridaners, roba curta i llavis vermells marcats i provocatius. Una il·lustració destinada a ser penjada a la capçalera d’algun soldat i el propòsit del qual era minorar els estralls psicològics de la guerra i en els còmics d’aquella época va provocar tal fascinació que avui dia vivim la interpretació d’aquells personatges.

Mes endavant, les noies de l’època van començar a imitar la forma de vestir i l’actitud de les dones pin up. Eran dones empoderades per l’ideal de llibertat i independència, potser aquest fos el principi de la revolució sexual que més tard encapçalaria Marilyn Monroe.

L’impacte d’aquestes dames va ser tan gran que ben aviat van començar a protagonitzar campanyes de publicitat de marques reconegudes fins als nostres dies; alhora, amb el temps, aquestes peces es van convertir en obres d’art de la cultura pop altament cotitzades.

Les noies pin up portaven tatuatges, veritables obres d’art als braços o altres parts del cos, avui sembla molt normal, però que en aquella època era impensable per l’estigma social.  Eren pura rebel·lia per sortir dels estàndards establerts a l’època i la seva predicció musical era el rock and rolly i el rockabilly i la seva estètica no era només era una tendència sinó un símbol de rebel·lió davant els estereotips de gènere i tot i ser tota una fita pel que feia a la moda i la història de la música per trencar amb els paradigmes als anys cinquanta.

L’essència i el èxit de les noies pin up radica en l’art de deixar alguna cosa a la imaginació. Ser una noia pin up representa molt més que una actitud d’obertura davant del sexe, vol dir glamour i elegància.

Avui us volem presentar a un grup de dones pin up que formaran part de la nostra plataforma on us mantindran informades de totes les seves activitats i podreu gaudir d’aquest món.

 

 

Pin up Golden Ladies

Col·laboradors

Col·laboradors

Plataforma digital per la difusió, sensibilització i l’empoderament de la dona dins de la societat actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *