Diversos

FINS QUAN LA POLICIA LOCAL HA D’ESTAR AIXÍ AL VENDRELL? CSIF

Els agents de policia interins necessiten tindre mínims coneixements jurídics i de procediments policials per poder donar un servei de qualitat a la ciutadania, i l’oportunitat de ser agents de carrera. Els agents de carrera han de fer de formadors durant el servei, el que representa una doble responsabilitat i un estrès exponencial, que portem suportant molts anys.

 

Hem de destacar la necessitat de la formació per afrontar serveis els quals requereixen coneixements per poder determinar en qualsevol situació una resolució ràpida.

L’equip de govern, s’excusa de què per tema “Covid”, els agents no han pogut optar a la seva formació.
Durant aquests anys s’han produït jubilacions i excedències, les quals no han estat substituïdes per oposicions de funcionaris de carrera.

El dia 22 d’abril es va produir una concentració per reivindicar i fer saber a l’equip de govern de l’Ajuntament del Vendrell que els treballadors necessiten una millora laboral i econòmica. Durant la concentració es van realitzar diverses entrevistes als diferents sindicats, i també al representant de comerciants del Vendrell. Aquesta entrevista no es va emetre per Radiotelevisió El Vendrell tallant la conversació del comerciant i amagant a la ciutadania parts de l’entrevista.

Dies després d’aquesta concentració, la reacció del senyor alcalde Kenneth Martínez va ser respondre amb obertures de notificacions d’expedients disciplinaris, per suposats fets succeïts l’any 2019, buscats al fons d’algun calaix, a dos agents de carrera.
A més fa escassos dies es van arxivar set expedients disciplinaris que s’havien incoat de forma temerària, intentant responsabilitzar a tot un torn de treball d’uns contagis per Covid, suposadament, per no complir les ordres i circulars, i altres normatives Procicat, la qual cosa no s’ha pogut acreditar en la fase d’instrucció.

 

Des del 2011 l’Ajuntament del Vendrell incompleix reiteradament mes a mes el conveni. Mai s’ha produit la millora salarial que es va signar per les dues parts, i el sou segueixen congelats.

 

 

Tots els sindicats demanem la creació de la relació de llocs de treball (RLT) el qual estableix una ordenació del personal d’acord amb les necessitats dels serveis i estableix els requisits necessaris per a desenvolupar un determinat lloc de treball. Inclou tots els llocs de treball dels funcionaris i del personal laboral i eventual, independentment de si estan o no pressupostats.

Portem esperant molts anys i sobretot esperem que ens convoquin. Aquesta ordenació no només permet l’estudi del sou en relació amb el treball si no també les funcions que desenvolupa cada treballador en el lloc que ocupi.

Com a capital de comarca ens trobem amb sous molt baixos i no adequats amb la resta de poblacions de les mateixes característiques que el Vendrell.
Hem de destacar i fer saber a la ciutadania que sorprenentment l’equip de govern es va apujar el seu sou aprovat per Ple el desembre del 2020.
Donat que el mes passat el Senyor Baltasar Santos, va dir a la  premsa que el Vendrell es trobava bé econòmicament, no entenem per què no paguen als treballadors els diners que els hi deuen.

Fins a quan hem d’estar així?

 

 

Raquel Pérez Pozanco
Delegada sindical del CSIF

Col·laboradors

Col·laboradors

Plataforma digital per la difusió, sensibilització i l’empoderament de la dona dins de la societat actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *