Històries

TOTA DONA PORTEM DINS UNA DEESSA HÉKATE

ÉS LA SAVIESA PSÍQUICA I INTUÏTIVA

En la mitologia grega era la deessa de les cruïlles, que podia veure tres camins a la vegada, aquesta perspectiva és el que li permet veure la relació entre el passat, present i futur. A les cruïlles més significatives de cada dona Hékate es troba silenciosament present com a testimoni interior.

La seva saviesa procedeix de l’experiència, és el que ens fa més sàvies a mesura que ens fem grans. És la que ens permet davant les cruïlles, recordar el passat, veure el present honestament i percebre que s’acosta.

Per consultar-la només necessitem fer una parada i escoltar des de la certesa interior la veu de la nostra intuïció.
Hékate ens ajuda a tenir més amplitud de mires i romandre a la cruïlla de camins, fins a estar segures que camí triar.

Potser ens trobem davant d’una cruïlla vital, tan provocada per un fet extern o de la nostra pròpia psique, que ens insta a canviar, això és molt comú després que un camí deixa de tenir valor.

Hékate és la deessa present en les majors transformacions, és la llevadora interior que ens ajudés a parir diferents aspectes de nosaltres mateixes, mentre ens ajuda a deixar anar allò que ja no serveix.

Propera a la tercera etapa de la vida.

A Hékate se la descriu com una deessa lunar, amb una cinta d’estrelles i una torxa encesa a cada mà, i es deia que ella caminava els camins acompanyats pels seus gossos negres.

La seva estàtua anomenada Hekterion tenia tres cares, mirant en tres direccions diferents. Hi ha una descripció d’una antiga estàtua de Hékate alada, feta per Demetra George en els Misteris de la Lluna Fosca, on la hi representa amb tres caps i tres parells de braços i porta 3 torxes, una clau, una corda i una daga.

Les torxes per veure en la foscor, la clau per obrir els secrets dels misteris i coneixements ocults o amagats del més enllà. La corda representa el cordó umbilical de renéixer.

La daga és la capacitat d’apartar-se de les il·lusions vanes, que amb el temps és convertirien en un símbol de poder ritual.

El gos negre era el principal animal simbòlic d’Hékate. Després hi havia la serp, el lleó, el cavall, l’os i la granota.

 

SECRET HÉKATE

  • Reconcilia’t amb tota la teva ombra.
  • Accepta les teves decisions com justes, mai malvades.
  • Viu a través de la intuïció i pren decisions des d’allà.
  • Comprèn que, tot el que fas per tu, NO és egoisme. És respecte i amor propi.
  •  D’aquesta manera la saviesa interior es desperta.
Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *