Associacions

LA DONA ÉS ACTUALITAT & CHARTER EUROPEU DE LA DIVERSITAT D’ESPANYA

La dona és actualitat és part de la iniciativa del Charter Europeu de la Diversitat d’Espanya. Un projecte impulsat per la Comissió Europea i el Ministeri d’Igualtat.

 

Els 10 principis del Charter de la Diversitat

1. Sensibilitzar sobre els principis d’igualtat d’oportunitats i de respecte a la diversitat,  incloent-los com a valors de l’empresa i difonent-los entre el seu personal.

2. Avançar en la construcció d’una plantilla diversa, fomentant la integració de professionals amb perfils diversos independentment del seu gènere, orientació sexual, raça, nacionalitat, procedència ètnica, religió, creences, edat, discapacitat, o qualsevol altra circumstància personal o social.

3. Promoure la inclusió, afavorint la integració efectiva, evitant qualsevol tipus de discriminació (directa o indirecta) en el treball.

4. Considerar la diversitat en totes les polítiques de recursos humans, gestionant la diversitat de manera transversal, com a base i principi de totes les decisions que es prenguin en aquest àmbit.

5. Impulsar la conciliació a través d’un equilibri en els temps de treball, família, i oci, establint mecanismes que permetin l’harmonització de la vida laboral amb la familiar i personal de tot el seu personal

6. Reconèixer la diversitat dels seus clients, sent aquesta també, font de innovació i desenvolupament.

7. Estendre i comunicar el compromís feia el seu personal, compartint i extenent a tota l’empresa la responsabilitat que l’organització adquireix al ser signatària del Charter de la Diversitat.

8. Difondre el compromís entre les seves empreses proveïdores, convidant-los a unir-se a la comunitat d’empreses que a Espanya s’adhereixen a el compromís voluntari que promou el Charter.

9. Traslladar i fer arribar aquest compromís a administracions, organitzacions empresarials, sindicats, i altres agents socials.

10. Reflectir les activitats de suport a la no discriminació, així com els resultats que es van obtenint de la posada en pràctica de les polítiques de diversitat en la memòria anual de l’empresa.

 

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *