Històries

L’ ÀGUILA I LA DONA EMPODERADA

Les àguiles viuen 70 anys, però als 40 anys han de prendre una difícil decisió, les seves ungles es tornen tan llargues i flexibles que no pot subjectar a les preses de les quals s’alimenta. El pic, allargat i punxegut, es corba massa apuntant contra el pit i ja no li serveix. Les seves ales estan envellides i pesades en funció de la  grandària de les seves plomes, llavors, volar se li fa molt difícil.

Té dues alternatives: abandonar-se i morir, o enfrontar-se a un dolorós procés de renovació, que consisteix a volar a un niu a les muntanyes prop d’una paret, on està segura.

L’àguila comença a colpejar amb el seu pic a la paret amb molta força fins a aconseguir arrencar-sel. Després esperarà el creixement d’un nou pic, amb el qual es desprendrà una a una les seves velles ungles. Quan les noves urpes comencen a néixer, començarà a estripar les seves desgastades plomes.
I després de tots aquests llargs i dolorosos cinc mesos de ferides, cicatritzacions i creixement, aconsegueix realitzar el seu famós vol de renovació, renaixement i festeig per viure altres trenta anys més…

En la nostra vida per continuar un vol de victòria moltes vegades hem de protegir-nos per algun temps i començar un procés de renovació.

Hem de desprendre’ns de costums, tradicions i records per que el pes ens impedeixen avançar. Només lliures de el passat podrem aprofitar el resultat valuós que una renovació sempre ens porta.

Renovar-se per dins implica posar ordre en el món mental, rebutjant els records d’esdeveniments frustrants o dolorosos per quedar-nos només amb l’experiència del que vam aprendre.Per posar en ordre, per renovar-nos i alçar vol, cal conèixer-nos, saber qui som, quines són les nostres potencialitats i on volem arribar.

No hi ha necessitat d’adaptar-se el problema. Però el camí és una mica difícil, el camí és un desafiament. És una elecció teva. Seguim la ruta de les àguiles. Sempre cap amunt, sempre cap endavant.
Les dones tenim empoderament.

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *