Cultura

HISTÒRIA DEL CINEMA I PRODUCTORA KABOGA

La història de cinema com a espectacle va començar a París el 28 de desembre de 1895. El cinema (abreviatura de cinematògraf o cinematografia) és la tècnica i art de projectar fotogrames de forma ràpida i successiva per crear la impressió de moviment, mostrant algun vídeo (o de pel·lícula, o film, o film) La paraula «cinema» designa també a les sales de cinema o sales de projeccions en les quals es projecten les pel·lícules.

Etimològicament, la paraula «cinematografia» va ser un neologisme creat a finals de segle XIX i compost a partir de dues paraules gregues: d’una banda κινή (kiné), que significa «moviment» (veure, entre d’altres, «cinètic», «cinètica »,« kinesis »,« cineteca »); i de l’altra γραφóς (grafs). Amb això s’intentava definir el concepte de «imatge en moviment».

Com a forma de narrar històries o esdeveniments, el cinema es considerat el setè art. No obstant això, a causa de la diversitat de pel·lícules i a la llibertat de creació, és difícil definir el que és el cinema avui. No obstant això, les creacions televisives que s’ocupen de la narrativa, muntatge, creació de guions, i que en la majoria dels casos consideren a director com el veritable autor, són considerades manifestacions artístiques, o cinema art (cinema d’art). D’altra banda, a la creació documental o periodística es la classifica segons el seu gènere.

Després d’aquesta introducció,  podem dir que la nostra gran experiència amb la productora KaBoGa va ser realment enriquidora pels seus guions més atractius i sensibles a malalties com amb Sonata per a Violoncel pel·lícula dedicada a la fibromiàlgia, on la directora Anna Bofarull ho viu de prop en la seva família i on volia plasmar la història. Per a les associacions dedicades a aquesta lluita va ser primordial donar aquesta visualització. En aquesta pel·lícula, Sandra Granado va estar com a figurant i va poder conèixer d’aprop a Juanjo Puigcorbé i Montse Germán.

Remarcar altres projectes de la productora KaBoGa, com la pel·lícula anomenada Sinjar,  un llargmetratge de ficció que situa tres dones en un context de guerra internacional.

La dona és actualitat té el gran plaer de col·laborar amb la productora KaBoGa on podrem descobrir en els nostres articles com és una productora i com creen les seves històries.

 

 

Anna Bofarull

Directora de cine

Col·laboradors

Col·laboradors

Plataforma digital per la difusió, sensibilització i l’empoderament de la dona dins de la societat actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *