Debats

NO T’ATURIS! QUE LA MATERNITAT NO ET FACI RENUNCIAR A CAP SOMNI PROFESSIONAL

Els lideratges femenins modèlics són inspiradors i essencials per animar a les dones, especialment les més joves, a emprendre els seus projectes amb passió i professionalitat.

Escric aquest article seguint la reflexió d’una de les persones més influents del món segons la revista Time i COO de Facebook, la Sheryl Sandberg. Un dels objectius centrals del seu conegut llibre “Lean In” o “Vayamos adelante” publicat en castellà per l’Editorial Conecta, és encoratjar a les dones a no renunciar a les seves carreres professionals un cop són mares. Llegir les seves paraules i el relat de la seva experiència personal em va inspirar i em va fer reflexionar sobre les decisions que jo mateixa vaig prendre en el seu moment.

Un cop vaig tornar a Catalunya després de viure a l’estranger, vaig rebutjar diverses ofertes de feina en posicions de responsabilitat, perquè tenia al cap formar una família en els pròxims anys i en aquell moment em va semblar que eren dos processos incompatibles.

Aquella primera renúncia vinculada a la maternitat sense ni tan sols ser mare, va configurar el rumb que la meva vida laboral va prendre des d’aleshores. En aquell moment vaig decidir establir-me com a freelance per guanyar llibertat i poder crear la meva empresa en el futur. El que no sabia aleshores eren els aspectes no tan positius de la meva decisió: anys d’incertesa, d’hores i hores de feines no remunerades, de desvinculació del teixit empresarial i, sobretot, la pesada llosa que he portat a sobre tots aquests anys en forma de pregunta: Què n’estic fent de la meva carrera professional? Tants anys d’estudis, d’experiència i esforç se n’aniran per l’aigüera?

No sabrem mai què podria haver passat si hagués acceptat alguna de les ofertes, si ho hagués intentat, si no m’hagués retirat jo mateixa de la cursa en previsió del que podria haver passat. Potser la meva presència a aquelles empreses hauria forçat a prendre decisions que haguessin beneficiat a altres dones, potser hauria pogut negociar unes condicions que m’haguessin permès conciliar i avui dia em trobaria en un càrrec directiu igual que els meus companys homes. El més important no és què podria haver passat, sinó on em va portar aquella decisió i com he afrontat cada repte que s’ha presentat.

La cruïlla de l’elecció en la qüestió professional per a les dones sempre és complexa, va plena de càrrega cultural i social que arrosseguem de forma inconscient. Però, l’experiència i el coneixement ens fa evolucionar, adquirir noves visions, estar més presents en aquest món androcèntric i una acaba per alinear-se amb la seva passió sí o sí. La meva era des de sempre ser empresària, crear el meu propi projecte i que tingués un impacte social positiu. Una visió transformada en missió, ajudar altres dones a emancipar-se i empoderar-se sense que la maternitat sigui l’obstacle que impedeixi desenvolupar la seva carrera professional.

Aquesta va ser la inspiració que em va dur a crear Juno Projects, una proposta ideada per oferir solucions laborals a les dones un cop són mares, per tal que elles no hagin de renunciar a les seves carreres professionals, perquè segueixin en actiu, perquè els seus fills i filles les tinguin com a referent de mare treballadora i que en definitiva, tal com vull transmetre des d’aquí, les animi a SEGUIR ENDAVANT.

 

 

Cristina Sànchez

Fundadora i Gerent de Juno Projects

Col·laboradors

Col·laboradors

Plataforma digital per la difusió, sensibilització i l’empoderament de la dona dins de la societat actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *