Els plaers de la vida

NECESSITEM QUE EL VI CATALÀ FACI “MATCH” AMB LA GENT JOVE

Necessitem trencar definitivament amb la imatge que la gent jove té del vi: que és per gent gran, glamurosa, de classe alta, avorrida i que per apreciar-lo has de tenir un alt coneixement.

Apropar el vi català a la gent més jove és necessari i és possible, però necessitem gent jove del sector, un llenguatge accessible, moltes ganes d’explicar i fer partícips als quals t’escolten. Tot això, mai banalitzant el vi, sinó buscant les paraules adequades perquè aquesta passió que tenim a les venes la puguem transmetre correctament.

M’obsessiona pensar com és possible que la gent de la meva edat (27 anys) prefereixi abans la cervesa industrial que un vi català, tot i que m’agrada pensar que de mica en mica això va canviant. Aparentment, potser el preu juga algun punt a favor, però i les persones, les anècdotes i el paisatge que hi ha darrere una ampolla de vi? Segurament no han arribat amb tanta força com ho fa la cervesa amb les seves campanyes publicitàries.

El que necessitem és posar-hi solució i les xarxes socials ens poden ajudar, i molt. Ja hi ha molta gent del sector que treballa de valent a les xarxes per fer aquest món més proper i accessible. Vi&Companyia també ho vol fer, i volem explicar conceptes molt bàsics que potser el consumidor jove no coneix, com per exemple, com es fa el vi, per què els vins escumosos tenen gas, què és el vermut, les diferents varietats de raïm, etc., així com parlar dels vins que fem a Catalunya i fer valdre.

Pensem que és necessari aquest punt de partida més proper i senzill perquè a la gent jove li piqui la curiositat per descobrir el món del vi, i en concret del català, ja que el tenim al nostre abast. Hem de tenir en compte que, pràcticament des de la major part de Catalunya, podem trobar a poca distància cellers i vinyes, i això ens fa molt afortunades!

És cert que el consumidor no ha de saber-ho tot sobre el vi. De fet, ni tan sols ha de voler saber-ne. A Vi&Companyia no pretenem que les persones que ens segueixen hagin de tenir molt clars alguns conceptes generals del vi. El que volem és parlar de vi català per apropar-lo i que la gent ens segueixi perquè els hi sembla interessant. I si a més a més de tant en tant s’aprèn alguna cosa que no sabies o t’agafen ganes de tastar un nou tipus de vi després de mirar un vídeo, doncs millor que millor!

Però això si, personalment penso que per apreciar un producte l’has de conèixer mínimament per ser conscient de tot el que representa. I més amb el vi català, al ser un producte que elaborem des de fa milers d’anys al nostre territori.

Per un moment, oblidem-nos de tecnicismes complicats. Juguem a descobrir nous paisatges i a acostumar el paladar, a tastar nous aromes i sensacions sense l’obligació d’anomenar-les. Necessitem transmetre el bon rotllo que ens dona el vi!

 

 

Marta Clot Garrell
Sommelier

Col·laboradors

Col·laboradors

Plataforma digital per la difusió, sensibilització i l’empoderament de la dona dins de la societat actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *