Els plaers de la vida

HISTÒRIA DEL VI JUNT AMB PROJECTE JOVE

En Mesopotàmia a la persona encarregada a servir el vi es deia shagû. A l’antic Egipte els faraons eren molt aficionats al vi i en els seus seguicis es trobaven els mestres copers els qui eren els encarregats en manipular amb la beguda. És en aquesta època quan es comença el cultiu de la vinya i la seva posterior elaboració de la beguda coneguda com a vi en l’actualitat. Es coneix que existien grans plantacions de vinyes a la vora del Nil.

Les tècniques d’aquests temps eren molt rústiques, com s’ha de suposar. Omplien sacs de raïm aixafaven, dipositats en enormes atuells, amb els peus descalços, tècnica molt estesa fins a temps recents. El líquid resultant s’envasava en atuells més petits, tractades prèviament amb betum, cremes o pastes obtingudes de plantes. D’aquesta manera se’ls protegia de malalties i altres alteracions que poguessin danyar-lo.

Actualment, el sommelier pot tenir a càrrec seu la selecció i servei de begudes en un restaurant, o bé realitzar tastos, degustacions i presentacions en diferents àmbits, a més de ser crític de vins, escriptor, educador i consultor”. En poques paraules, el sommelier és: Un comunicador del vi.

Quina és la diferència entre un Enòloga i un sommelier?
Podríem resumir el contingut dient que l’Enòleg és principalment qui està a comandament de crear el vi (al costat dels treballadors) i assegurar la cura d’ell mateix; i el Sommelier és el coneixedor del producte, encarregat
de difondre-ho, servir-lo i cuidar-lo des que és adquirit fins que l’ampolla es destapa.

Per ser un Sommelier es necessiten completar dos cursos principalment: Curs de vins: aquest curs de vins regularment és un curs que té una durada propera a un any, normalment són més de 150 hores teoricopràctiques sobre vi.

El nostre projecte jove vol potencial el vi i la seva essència a la joventut per així poder arribar al plaer del vi amb tots els sentits tant emocional com gustatiu.

La majoria d’experts coincideix que hi ha un factor emocional, adònic, pur epicureisme que acompanya el glop d’un bon vi.

Sobretot si és jove, d’una edat compresa entre els 25 i 34 anys, per a qui la cervesa resulta més accessible. L’objectiu de cellerers i distribuïdors és guanyar freqüència de consum i que el vi no quedi relegat a ocasions especials.
Per això la dona és actualitat vol donar-los aquesta oportunitat a tots els joves perquè coneguin la seva essència i puguin al mateix temps gaudir de plaers més intuïtius i fer treballar la ment per explorar cada glop de vi i sentir podent ballar i passar-lo bé al mateix temps.

Des de Projecte Jove volem portar el missatge més profund al costat de tots els nostres sommeliers, la història i l’art que hi ha dins d’una ampolla de vi.

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *