Cultura

FOREST HORSES AMB LA DONA ÉS ACTUALITAT I LA SOSTANIBILITAT ALS NOSTRES BOSCOS

Ens unim a la plataforma La dona és actualitat per donar veu i aixís treballar junts per a una sostenibilitat als nostres boscos.

Els nostres boscos es queden sense temps, dona’ls vida apadrinant una hectàrea.

Cada any apareixen notícies de boscos cremats, de manera ferotge… saps quan triguen a recuperar-se d’un fet com aquest? 100 anys. I és que la vida es fa impossible després d’un incendi. A tot això, s’hi ha de sumar la contaminació -ja hem llançat a l’atmosfera dos terços del CO2 que els científics estimen possible per frenar el canvi climàtic- que està accelerant l’escalfament global i que comporta sequeres, pèrdua de biodiversitat…Però, des de Forest Horses, tenim una proposta per gestionar els boscos de forma sostenible amb el medi ambient: que els cavalls puguin ajudar en la neteja del sotabosc sense malmetre la biodiversitat que hi viu.

I ho fem en dues fases: en la primera, els nostres cavalls bombers pasturen lliurement en els boscos que ens han cedit diversos propietaris forestals. Els cavalls fan la neteja inicial, i deixen la terra respirar, abonant-la amb les seves femtes, i preparant-la per la segona fase del nostre projecte, on portem els cavalls en transhumància a un altre bosc. En el bosc ja pasturat es porta a terme la tala d’arbres petits, que treuen força i aliment als més grans, i la poda de les branques seques, que fan que el bosc cremi molt més ràpid… Fent una posterior sembra de llavors i arbres autòctons on sigui necessari. Instal·lem aixes niu, i estudiem la biodiversitat dels nostres boscos, per veure’n la millora abans i després de la neteja que s’ha dut a terme.

Vols saber com queden els boscos després d’aquesta acció? T’expliquem les conclusions a les que hem arribat en el breu temps que portem treballant a Forest Horses.

Però vetllar per la recuperació i neteja dels nostres boscos és una feina de tots. Per això, des de Forest Horses, intentem fer arribar a grans i petits el respecte per la natura col·laborant amb escoles, i fent activitats de sensibilització per a famílies, enmig del bosc, amb els nostres cavalls, en un entorn idíl·lic i meravellós. En el nostre Instagram (@forest_horses_assoc) teniu totes les activitats disponibles!

Per portar a terme totes aquestes accions, però, necessitem que ens ajudis. Apadrina una hectàrea, per poder tenir recursos tant per portar aigua als cavalls, per bases de pedra seca per a fomentar la fauna del territori i que seran tant necessàries en períodes de sequera, per fer el vallat dels territoris, i per procedir a la sembra de espècies autòctones. Estaràs informat de tot el que fem en el bosc, i sabràs en detall com ens has ajudat!

Podeu apadrinar contactant amb nosaltres directament de les següents formes:

 

 

[email protected]
@forest_horse_assoc
686261943

Col·laboradors

Col·laboradors

Plataforma digital per la difusió, sensibilització i l’empoderament de la dona dins de la societat actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *