Salut i bellesa

COM TENIR RELACIONS SALUDABLES

No només es tracta de tenir al costat algú que ens faci companyia o amb qui puguem passar les estones d’oci, una relació implica molt més que això i finalment el desig de tota parella és estar junts en una unió saludable que creixi i s’enforteixi amb el temps. A més de les relacions de parella aquests factors s’apliquen per a qualsevol tipus de relació personal.

Però si ens parem a pensar, ens adonem que tenir una relació de parella saludable és molt senzill sempre que els dos membres de la parella siguin capaços de deixar de banda les seves pròpies inseguretats i males experiències de el passat.

En les relacions de parella és on més es manifesten les mancances afectives i les creences que cadascuna de les persones ha anat adquirint al llarg de la seva història de vida. Recorden patrons inadequats apresos en la infància i s’actua moltes vegades a través d’una forma de veure el món.

La importància d’una relació saludable esta en diversos factors:

  • La comunicació
  • La confiança
  • La paciència
  • La comprensió
  • El respecte
  • La diversió

Us defineixo cadascuna d’elles, prendre bona nota i així podreu gaudir d’una relació plena i saludable.

 

La comunicació

Una bona comunicació requereix que tots dos s’esforcin per manifestar els seus pensaments i sentiments de forma adequada, per escoltar l’altre amb interès genuí. Una parella sana és aquella que a més aconsegueix entaular una bona amistad Algunas persones confonen comunicar-se amb parlar massa, no es tracta de la quantitat sinó de la qualitat.

 

La confiança

La confiança es guanya i si estem al costat d’algú que no la mereix el millor és acabar amb la relació abans de minar la nostra seguretat i autoestima, el que ens conduirà a mai aconseguir mantenir una unió equilibrada.
La gelosia excessiva i la desconfiança són dos grans enemics de les relacions de parella saludables.

 

La paciència

Resulta molt important acceptar a l’altre com és i respirar profund abans de crear una tempesta en un got d’aigua amb petits problemes que no ho mereixen.
No hi ha res més desgastant per a una relació que el constant desig d’una de les parts per fer que l’altre canviï.
Els canvis en una relació es produeixen només quan es desitja fer-ho genuïnament i encara que no és tasca senzilla tolerar els defectes de la nostra parella cal fer-ho de forma pacient.

 

La comprensió

Aconseguir col·locar-nos en el lloc de la nostra parella i comprendre les seves decisions i pensaments és vital per portar una relació de parella sana. Si en lloc d’això vam decidir anar-nos pel camí de la crítica negativa, les ofenses i els atacs psicològics a l’autoestima de l’altre, lluny de tenir una unió bella estarem incubant una relació conflictiva que no deixarà res de bo.

 

El respecte

S’ha de crear un vincle en el qual ni tan sols en els moments de més ira faltar-li el respecte a l’altre, això és mutu i és una de les bases d’una relació saludable. Estimar l’altre implica també respectar-lo.
En qualsevol tipus de relació personal el respecte és bàsic i quan es tracta de la nostra parella molt més.

 

La diversió

Si hi ha respecte i confiança no serà un problema divertir-se junts o separats de tant en tant.
En una relació sana amb dós membres aconsegueixen un espai per portar també una vida social en què puguin divertir-se amb el seu entorn junts com a parella i també separats i és que és necessari que cada un tingui un espai personal sense l’altre per mantenir la individualitat.

En resum, podríem afegir alguns punts més, però des del meu punt de vista aquestes són les sis punts perquè una relació de parella pugui funcionar a llarg termini i ser satisfactòria per a tots dos membres de la parella.

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *