Salut i bellesa

LA COVID PERSITENT

L’Hospital Clínic demostra, per primer cop, la relació entre disfuncions cognitives i alteracions cerebrals a COVID persistent

Investigadors dels serveis de Neurologia i Radiologia de l’Hospital Clínic San Carlos han demostrat que les alteracions cognitives que persisteixen en persones amb COVID, després d’un any des de la infecció, estan relacionades amb una afectació cerebral estructural i funcional, segons l’estudi que han publicat a la revista ‘Brain‘, la més important a l’àmbit de la neurologia.

És la primera vegada que es demostra la relació existent a llarg termini entre la funció cognitiva i les alteracions cerebrals en persones amb COVID persistent. Una altra de les novetats d’aquesta investigació, duta a terme a aquest hospital públic de la Comunitat de Madrid, és que s’han trobat alteracions cerebrals en seqüències més avançades de l’estudi realitzat amb ressonància magnètica, és a dir, alteracions microestructurals més sensibles a possibles danys que poden passar desapercebudes en exploracions radiològiques rutinàries

Ja hi han CAPs que han derivat pacients Long-Covid cap a la Ace Alzheimer Center Barcelona (Fundació ACE) per a l’evaluacio cognitiva i poder efectuar seguiments.

En paral·lel, ens comuniquen que estan treballant per aconseguir canviar 2 criteris d’inclusió de l’estudi:

  • Treure el límit de les 96 setmanes, com ja sabíeu.
  • També que els pacients sense un test diagnòstic, es puguin fer un test contra anticossos de la nucleocàpsida (que pagaria Fundació ACE) per demostrar haver passat la Covid. Són molt bones notícies i ens mantindran informats.

Un cop teniu la derivació del CAP per a l’evaluació cognitiva: 934304720

Unitat d’assaigs clínics i preguntar per Raul o Mar: 934448913

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *