Associacions

BAIXADA DE BRUIXES DE SANTA OLIVA

Dones perseguides, torturades, penjades a la forca…La cacera de bruixes és un clar exemple d’estigmes que persegueixen a la dones des de fa segles.

Al segle XV, en una societat plena de misogínia, moltes dones van ser acusades injustament de pertànyer a una organització criminal liderada pel mateix diable.

Sovint bastaven rumors o denúncies per posar en marxa la maquinària judicial per aconseguir confessions falses a través de la tortura.

Quants noms de bruixes coneixes? Qui va decidir que eren bruixes? Per què van ser perseguides i assassinades?

No eren bruixes! Eren dones!Des de l’associació Veus de Dones de Santa Oliva, organitzem la I Baixada de Bruixes. Crearem una performance per donar visibilitat a totes aquelles dones que van ser assassinades pel simple fet de ser dona i ser diferent: dones llevadores, dones ramelleres, dones amb problemes mentals, dones amb actituds considerades, dones estranyares, dones marginades, dones valentes i dones sàvies.

Ens trobarem el 31 d’octubre al carrer Flix amb Pau casals, de Santa oliva, a les 19 h.
Si vols participar com a bruixa posa’t en contacte amb l’associació Veus de Dones per whatsapp al número 650 69 78 68 (Patri) i t’informarem amb més detall.

Deixem de ser aquelles nétes d’homes i dones que van assenyalar a les seves veïnes com a bruixes, que van estendre falsos rumors, que van testificar en els falsos judicis i que, finalment, van assistir a les seves execucions entre crits i aplaudiments.

 

Reivindiquem la seva memòria!
Veus de Dones, Santa Oliva, octubre de 2021

Col·laboradors

Col·laboradors

Plataforma digital per la difusió, sensibilització i l’empoderament de la dona dins de la societat actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *