Moda

TRAU BY MARTA HISTÒRIA DEL MERCAT DE SANT ANTONI

El Mercat de Sant Antoni és un dels mercats més important de la ciutat de Barcelona. És l’únic mercat que té oferta comercial durant els set dies de la set

mana. L’edifici i el seu entorn acull als tres mercats que li són propis: l’alimentació fresca, els encants i el mercat del llibre.
Originalment es tractava d’un mercat a l’aire lliure situat en l’accés sud de la ciutat emmurallada de Barcelona, concretament al portal de Sant Antoni. La ubicació llavors era favorable al comerç per tractar-se d’una zona de pas per a aquells que sortien o arribaven. Amb els projectes d’expansió de la ciutat i l’enderrocament de les muralles, Ildefons Cerdà va proposar la construcció d’una estructura per garantir la permanència del mercat i millorar l’abastament de tota la ciutat de Barcelona que no tenia prou amb els mercats de dins de les muralles.

D’aquesta manera es va proposar a l’arquitecte Antoni Rovira i Trias la projecció de les instal·lacions del mercat de Sant Antoni. Aquest projecte estava emmarcat en el desenvolupament del Pla Cerdà i suposava la creació del primer mercat als afores de la ciutat. La construcció va començar en 1879 i va acabar el setembre de 1882 inaugurat per l’alcalde de llavors Rius i Taulet. A continuació, a principis de segle XX, els comerciants de tèxtil del Paral·lel i altres productes no alimentaris van començar a situar-se al voltant del mercat per aprofitar la concurrència de gent i millorar la seva activitat comercial. Així és com va néixer el Mercat dels Encants de Sant Antoni.

Fins als dies d’avui tots dos mercats coexisteixen, es complementen i contribueixen amb la seva oferta a generar una zona de comerç al detall molt dinàmica i de difícil reproducció en qualsevol altre lloc. D’aquesta manera al Mercat de Sant Antoni segueix oferint una de les ofertes alimentàries fresques més riques i diverses de la ciutat i el Mercat dels Encants de Sant Antoni ofereix una àmplia oferta de moda, tèxtils i productes per a la llar.

La botiga de moda Trau By Marta fa 27 anys que esta dins dels encants on la seva clientela li dona la millor elecció per vestir i anar a l’última moda.
Encara que el mercat de Sant Antoni tingui la seva història… la botiga Trau By Marta també la té.

Seguir una moda obeeix al principi de la  conformitat, un principi bàsic que explica moltes de les nostres conductes en societat i que es basa en el fet que tot fill de veí prefereix ser ben vist en contextos socials. Les modes són el millor exemple.

Per això des de By Marta sempre estan a l’última per poder oferir un bon tracte de moda als seus clients. Trobaràs diferents opcions, casual, festa i informal.

 

 

Trau By Marta   

Mercat de Sant Antoni, C/ Urgell parada n 1-2, 9342436491

Instagram

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *