Els plaers de la vida

LA INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL DELS NOSTRES ANIMALS DE COMPANYIA

Sempre parlem de l’important que són les emocions per a l’ésser humà, però no ens oblidem del poder emocional dels animals que també el tenen.

En definitives tot està connectat, encara que siguem diferents compartim les mateixes emocions. Els gossos i els gats tenen la capacitat de percebre els nostres sentiments i fins anticipar-se a les nostres accions com si ens llegissin la ment. Aquesta habilitat l’han adquirit gràcies a un potent llenguatge que van utilitzar els seus ancestres en les seves comunitats naturals.

La intel·ligència emocional és la capacitat de cada individu per reconèixer els seus sentiments i els dels altres. Els animals reconeixen els sentiments, però els seus amos són fonamentals per ajudar-los a aprendre a dominar les seves pors i inseguretats.També poden captar els nostres estats d’ànim i són capaços d’espantar-se si ens veuen enfadats o donar-nos alleujament si senten que estem tristos. Hi ha animals els quals poden sentir les bnones o males intencions dels desconeguts.

Tots els que tenim o hem tingut un gos o un gat com a mascota hem vist alguna vegada com ells es comporten amb diferents persones. A uns els reben amb alegria i als altres els rebutgen. Hi ha animals que tenen un sisè sentit quan coneixen noves persones, sap distingir de les bones i dolentes. El secret és un llenguatge molt potent que les persones fem servir,

Som molts els que estimem a les nostres mascotes i de vegades tenim una gran complicitat amb elles, d’aquí que moltes teràpies impartides són amb animals, ja que són excel·lents emocionalment i obren els nostres sentits, motivant la nostra ment.

El llenguatge corporal, que els animals domèstics utilitzen donen forma a un gran ventall de gestos i postures que els permet comunicar una àmplia varietat de sentiments i estats d’ànim sense necessitat d’emetre una sola paraula. El nostre cos també s’expressa d’aquesta manera i els animals entenen aquest llenguatge perfectament. Per això ells semblen entendre les nostres intencions.

Moltes vegades quan pensem en que tenim de banyar a la nostra mascota,  encara abans que comencem a preparar les coses o que diguem alguna cosa al respecte ella desapareix com per art de màgia. Igual quan et disposes a portar-la a passejar o a preparar el seu sopar. Ells semblen predir les nostres accions quotidianes, encara que no es produeixin sempre a la mateixa hora ni de la mateixa manera. Aquesta forma està especialment desenvolupada en els gossos, ja que són animals que viuen en comunitats en la naturalesa i han d’aprendre a expressar sentiments, impressions i sensacions sense utilitzar paraules, per a això han de recórrer a una anàlisi molt exacte dels matisos dels gestos de l’interlocutor. Això és essencial per a la supervivència de la manada i per aconseguir una convivència harmònica, sense baralles inútils que desviïn l’atenció del que veritablement important, que és aconseguir aliment, procrear i mantenir-se vius.

L’estudi constant amb els primats, en un intent per descobrir el nostre propi origen ha demostrat que posseeixen una intel·ligència emocional i mental notable que tot just anem descobrint a través de petits avenços.

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *