Els plaers de la vida

LA FOTOGRAFIA ÉS UN INSTRUMENT MOLT PODERÓS DE CANVI

La fotografia ho canvia tot.
Recentment en un taller de fotografia vaig llegir un article el qual estava inspirat en el llibre Photography changes everything. Marvin Heiferman. i és que el títol ja ho diu tot.

La fotografia des que es va inventar ha canviat les nostres vides en tots sentits, allò que coneixem, allò que representem, el què descobrim i el què documentem…
La fotografia afecta a la ciència, la història i la cultura i té un impacte directe i provocatiu a les nostres vides, impacta en la nostra cultura, ha canviat el què fem i qui som.

Cada persona, única i irrepetible, segons la seva formació, cultura, responsabilitats o interessos, crea, observa i parla sobre fotografia de diferent forma.
Tot depèn de qui està mirant.
I és que la fotografia ho canvia tot: canvia el què volem, el què veiem, qui som, el què fem, a on anem, el què recordem.

 

La fotografía canvia el que volem
La fotografia influeix en les nostres necessitats i ens permet explorar el desig, en com imaginem la bellesa, la felicitat o l’èxit, en com comprem, en com decorem casa nostra, en com ens vestim i juga un paper fonamental en sigui quina sigui la nostra recerca personal, les nostres experiències, les viscudes i les que voldríem viure.

 

La fotografia canvia el que veiem
La fotografia ens ensenya el que l’ull humà no veu, coses massa grans o petites, massa lentes o ràpides, canvia els nostres límits i ens ensenya coses que ens passarien desapercebudes, com és el planteta, l’univers, .. dona constància de la història que volem explicar.

 

La fotografia canvia qui som
La fotografia és fonamental pel nostre autoconeixement. Com ens representem individualment o en grup i què passa quan som fotografiats per altres persones, i tot contribueix a la construcció de la pròpia imatge i els estereotips. La fotografia ens dona sentit de pertinença a la nostra família, cultura i comunitat, reconstrueix la història de les nostres vides i construeix una imatge pública de nosaltres. Realment és molt important com percebem la nostra pròpia imatge, què ens revela i què volem representar. Moltíssimes persones estem fascinades per la nostra pròpia imatge i mai deixem de redescobrir-la.

 

La fotografia canvia el que fem
La fotografia és un document del què fem, ens dona llibertat per ser curiosos, imaginatius, impulsius. Ens permet comunicar-nos, aprendre, interactuar i suggerir. Invertim el nostre temps per crear i compartir imatges, ja sigui en treballs, presentacions, creacions, discursos, en temes personals. Una imatge és molt poderosa, fins i tot pot canviar el que pensàvem menjar en un restaurant, i també ho és per assumir responsabilitats socials i ajudar a altres persones del món.

 

La fotografia canvia a on anem
La fotografia traspassa fronteres i ens transporta arreu del món, a llocs paradisíacs, exòtics, a la Lluna, , a Mart, …
Les imatges ens motiven i ens conviden a descobrir. La imatge d’un carrer pot portar-nos a ell, la d’un cartell pot decidir la pel·lícula que anem a veure al cinema.

 

La fotografia canvia el que recordem.
La memòria és mutable. Hi ha qui diu que avui que documentem gairebé tot el que ens passa, paradoxalment també estem creant el nostre oblit. Contínuament reinterpretem les imatges fent-nos-les nostres per a la memòria, però també les imatges ajuden a interferir en la transformació individual i cultural.

 

I per tu, ¿que és la fotografia?

 

 

Teresa Bisbal i Valls
Fotògraf

Col·laboradors

Col·laboradors

Plataforma digital per la difusió, sensibilització i l’empoderament de la dona dins de la societat actual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *