Cultura

LA DONA 2021

Des de la història les dones sempre han quedat relegades a les funcions de la cura de malalts, nens, gent gran arran de vèni una crisi o en guerra.

El confinament i la perspectiva en el gènere de la dona ha quedat més sobrecarregada que mai de treball i responsabilitat.

L’ONU preveu que després de confinament les dones s’hauran d’enfrontar les principals perdudes econòmiques i un major risc d’arribar a la pobresa( en països menys evolucionats )

Globalment, les dones són més pobres que els homes i ja se estan sentint els efectes en l’àmbit econòmic i en el mercat de treball, també segmentat per gènere.
Per això en aquests moments de conflicte hem aflorat la nostra força per reinventar i sortir victorioses de la situació que sempre poc defensada.

Les dones triem on centrar els nostres esforços:

  • 60% Voleu compatibilitzar la feina amb la seva vida familiar
  • 20% Opta, en exclusiva, per atendre la seva família
  • 20% Tendeix a prioritzar el seu treball per sobre d’altres àmbits

Ja saben que les dones tenen la capacitat per entrar en llocs d’alta direcció varia segons la cultura.
A la Xina per exemple; hi ha dones executives de nivell sènior
Amèrica Llatina encara hi ha una cultura profundament masclista.

En el món hi ha moltes emprenedores que treuen a les seves famílies de la pobresa amb negocis propis i entren en l’economia per canviar aquesta tendència.
Sabem que les emprenedories s’han tornat en la millor eina de les dones actuals per dirigir una companyia.
Hem de recordar les dones emprenedores més exitoses dels nostre temps i del passat que van fer les seves fortunes per compte propi i que serveixen com a font d’inspiració per a aquelles dones que busquen llançar-se al món corporatiu.

COCO CHANEL.
MARY QUANT.
VIVIENNE WESTWOOD.
CAROLINA HERRERA.
MIUCCIA PRADA.

En aquest món de tecnologies de màquines veiem una gran part de dones.
Els coneixements tecnològics i l’experiència professional d’aquestes dones els han portat al més alt de les principals empreses tecnològiques del món. Fins i tot han creat les seves pròpies!

JULIA Hartz, cofundadora I CEO DE Eventbrite
MELANIE PERKINS, cofundadora I CEO DE CANVA
Payal KADAKIA: CLASSPASS

Per això tenim que tindre en compte que la dona és creadora d’ençà que naixem, creem vida i podem relacionar-nos amb tots els canvis que ens ofereix la vida podent així poder compartir els mateixos llocs del gènere masculí i ser grans junts.
És important entendre que la lluita que ha d’unir a homes i dones és el compromís genuí dels homes, si no és així no s’aconseguirà el canvi desitjat. Per incrementar la proporció de dones en l’alta direcció és necessari un conjunt d’accions que ho permetin.

Actualment tenim la gran sort de tenir homes que defensa i donen suport a la nostra lluita, però no ens oblidem que de vegades la generació política que encara hi pot fer endarrerir aquest avançament.
Per això la importància d’involucrar els homes i nens com aliats en el canvi en aquesta nova era de supervivència a causa de la pandèmia.

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *