Salut i bellesa

ENCARA ÉS TEMPS DE COVID

La cruesa de la pandèmia havia sabut treure del més profund de nosaltres el millor dels nostres valors: gestos de solidaritat, entesa mútua, proximitat amb els nostres familiars -encara que físicament estiguessin distants.

Ha arribat l’estiu i ja havien desaparegut dels balcons cartells i pancartes amb frases esperançadores, potser perquè havíem començat a circular per la ciutat, tot i que amb algunes limitacions, i amb la il·lusió que estàvem recuperant l’anomenada normalitat, som éssers de costums i sempre acostumem a reaccionar com ramats.

Si els experts ens havien advertit i alertat clarament del que venia! – en la segona onada. En aquesta etapa, però, no repetim aquest tipus de gestos ni difonem els missatges esperançadors de soliralidad, ni forgem-ne de nous amb símils característiques.
Ja que vam començar a observar una gran qualitat de poca seguretat per part política i va començar a florir entre nosaltres el botó de supervivència.

No obstant això, encara és temps de COVID, un virus que ens acompanyarà durant molt de temps, tot i la imminent arribada de la vacuna.
¿Com a afectat a la dona empresària, emprenedora aquesta pandèmia ?.

No se’ns escapen les preocupants xifres de l’economia o de l’atur.
En temps difícils, l’emprenedoria cobra força si a això li sumem a on res i tot és possible a el mateix temps, és esperable que siguin cada vegada més els que s’animen a emprendre.
La novetat és que aquest any van créixer les iniciatives liderades per dones.

El 19 de novembre el Dia Internacional de la Dona Emprenedora, declarat per l’ONU, una iniciativa que impulsa l’empoderament empresarial i financer femení.

 

Dones treballadores empresàries i solidàries.

Per a les dones va ser un desafiament especial, sobretot perquè són majoria entre el personal sanitari que treballa en primera línia. Però també perquè moltes hem de fer compatible la professió amb la cura de la llar. Un factor addicional de desigualtat és que el 58% de les dones treballa a l’economia informal, on la crisi ha colpejat més fort a les dones que als homes.

Nova Zelanda, Alemanya, Islàndia i Dinamarca, els que millor han manejat la crisi de la pandèmia i que estan, justament, a càrrec de dones.

Important dada és perquè les companyies que tenen al menys una dona en la seva direcció, contracten 2,5 més dones que una dirigida exclusivament per homes.

Les dones al voltant de el món s’han vist afectades de manera desproporcionada per la pandèmia Covid-19 – un sorprenent 87% de les dones propietàries de negocis diuen que s’han vist afectades negativament.

L’informe revela que la pandèmia i el distanciament social van catapultar negocis dels quals eren importants per a la ciutadania com les restauració, empreses que necessiten de el moviment social per sostenir-se. Dones empresàries que van haver de fer front no només al seu estat empresari sinó a la caiguda en cascada de la seva família i la seva economia, dones fortes que abans de res defensen la seva zona i pateixen però no demostren per no desanimar els seus a les seves responsabilitats com a part important i puntal d’una família

 

Malgrat aquest reconeixement formal, milions de dones a tot el món continuen lluitant perquè el reconeixement efectiu dels seus drets sigui una realitat.

Així, el paper de la dona en els anys actuals es reparteix entre àmbits que afecten en forma prioritària a la feminitat, com la maternitat i la criança dels nens, d’una banda, i aquelles condicions que sorgeixen de la major presència en àrees professionals , docents, polítiques i directives. Aquest doble exercici dóna lloc a algunes conseqüències, com un percentatge de casos d’estrès més elevat i el sorgiment de conflictes en l’esfera psicològica.

Hem entre tots poder donar força a l’acompliment i danys col·laterals que les dones estem patint des de sempre, busquem la forma i la unió per poder per totes unificació dels dos gèneres.

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *