Debats

MONEDA DIGITAL I QUINES SÓN LES MÉS RENDIBLES EL 2021

El 2021 es presenta com l’any de la recuperació, tot i que les incerteses segueixen presents. Per això, molts inversors estan buscant noves alternatives d’inversió i una de les més interessants és la d’invertir en moneda digital, que són uns actius que des de la seva creació han experimentat una gran revaloració i, segons els experts van tenint una tendència alcista. En aquest article us expliquem què és una moneda digital, com funciona, com invertir, en quina moneda digital invertir i quines són les millors en aquest 2021.
A més, ara hi ha  cursos organitzats per Estratègies d’Inversió per aprendre a invertir en bitcoin i moneda digital.

 

Què són la monedes digitals
Es tracta d’una moneda digital, no física, que utilitza la criptografia per assegurar i gestionar les transaccions, a més de per crear noves divises.
Aquesta explicació del que és una criptodivisa inclou les dues característiques més importants d’aquestes monedes electròniques. La primera és que no compta amb un suport físic. És a dir, no hi ha bitllets ni monedes com sí que n’hi ha d’euros, dòlars o lliures. La moneda digital són virtuals i encara que es poden emmagatzemar en dispositius físics (moneders com discs durs o memòries USB) no tenen representació física.

La segona és que es fa servir la criptografia per crear noves unitats, el que a efectes pràctics implica que no depèn de cap govern o país. Amb les monedes virtuals no hi ha un organisme o Govern central encarregat de crear noves divises i ficar més diners al mercat. A tall d’exemple, Bitcoin utilitza la tecnologia cadena de blocs per regular la creació de noves unitats. A més, en aquest cas, el nombre de monedes disponibles està limitat, cosa que no sempre es repeteix amb altres criptodivises.

 

Tipus de moneda digital
Dash, Ethereum, Ripple, Litecoin…Hi ha moltes monedes virtuals més enllà del famós bitcoin. De fet, avui en dia el nombre de monedes virtuals supera àmpliament les 8.000 a tot el món.
El que diferencia els tipus de moneda digital és la tecnologia que utilitzen d’una banda i la seva filosofia per un altre. Per entendre-ho millor, la majoria de monedes virtuals utilitzen la tecnologia blockchain, però amb certs canvis que les poden fer més ràpides en processar transaccions, per exemple. A més, també hi ha divises que fan servir fórmules totalment diferents.

 

Moneda digital nova
El món de les monedes virtuals mai s’atura i gairebé cada dia sorgeixen noves propostes, conegudes com a altcoins o alternatives coins en referència al fet que es tracta d’alternatives a bitcoins

 

En què moneda digital invertir?
Guanyar monedes amb moneda digital és possible, però cal saber per quina apostar i com fer-ho. En aquest sentit hi ha diferents formes d’invertir en criptodivises des del trading amb moneda digital fins a la mineria de monedes virtuals. Triar bé l’actiu i la forma d’explotació és clau, sobretot quan són tan volàtils i tenen tant risc.

El sector de la tecnologia és un dels que més s’han impulsat. Tota aquesta situació ha fet que es disparin les vendes en línia, l’ús de plataformes de repartiment de menjar a domicili, per veure sèries i pel·lícules, etc. Això ha provocat que les grans tecnològiques hagin tingut un fort rebot en borsa situant-se la categoria RV Sector Tecnologia entre les que millor es comporten en el que va d’any.

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *