Diversos

LAIETANA, 43. EL CAU DE LA BÈSTIA

Laietana, 43. El cau de la Bèstia és un viatge històric per la La “Jefatura Superior de Policia” de Via Laietana on ha sigut testimoni durant els quasi 100 anys que han passat des de la seva creació, de tota mena de tortures i vexacions a les persones detingudes que han passat per les seves dependències. Tot s’hi valia per aconseguir confessions, delacions o més detencions.

En un exercici de memòria i reparació, aquest documental recupera els testimonis dels qui ho patiren, assenyalant i acusant els torturadors a partir del testimoni de les víctimes. Tant als que ja no hi són, com als que actualment encara s’amaguen entre nosaltres.

 

Producció del Documental

La majoria de les gravacions dels testimonis que van patir tortures en aquest indret ja s’ha dut a terme i encara estem pendents de gravar-ne d’altres. També comptem amb els testimonis d’historiadors o d’estudiosos de les tortures i la repressió, amb l’objectiu de fer patent que en aquest indret i des de fa gairebé un segle l’Estat ha actuat amb violència contra la dissidència.

El projecte compte amb la coproducció de TV3, que aporta el 25% del pressupost, i que ha de garantir que aquest treball es difongui a bastament tant en territori nacional com més enllà. La resta del pressupost, ha de sortir de L’ICEC (25%), Memorial democràtic (16%), recursos propis (16%), i aquest VERKAMI (18%).

La fase de producció està força avançada, l’entrega del documental està prevista per finals de juliol, i la seva emissió pel setembre. La intenció és, a començaments de setembre, fer una estrena privada prèvia al passe per televisió amb els mecenes i col·laboradors.

Remarcar que en aquest documental també col·laboren els nostres companys de Teatre Jove del Vendrell i protagonistes de la presentació teatral de Bruixes medievals Bruixes actuals que va realitzar a la Masia Mas Llagostera amb la nostra plataforma.

 

La vostra participació és important per poder portar la historia real a les pantalles compartim enllaç: https://www.verkami.com/projects/35682-laietana-43-el-cau-de-la-bestia

 

 

Jaume Domènech

Cineasta. Balandra Films

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *