Salut i bellesa

CURA DIARIA CABELLS ARRISSATS

Els cabells arrissats es pentinen a la dutxa i amb la crema suavitzant o la mascareta posada. Comença per les puntes per acabar a la zona de l’arrel. Evita tornar a raspallar. Ah! i Utilitza sempre una pinta de dents amples. Aquesta és la manera en què has de raspallar el teu cabell si és arrissat.
Sempre ens han dit que el cabell mullat és més fràgil que el cabell sec i que és millor raspallar quan ja s’hagi assecat. Sí, és veritat

 

Cura diaria
El cabell arrissat requereix una cura específica i aquest dependrà de l’tipus de ris. Si es tracta d’un ris fi, s’haurà de rentar aproximadament cada dos dies, per evitar que l’ona perdi la seva elasticitat. Però si es tracta d’un ris més gruixut, es recomana rentar-lo una única vegada a la setmana, o quan es noti brut.

 

Aposta per productes específics
Si encara es més prim o és mes  gruixut i sec, s’han d’utilitzar productes específics per al cabell arrissat, ja que aquests ajuden a controlar i definir el ris. En aquest tipus de ris, s’ha d’evitar l’ús de productes amb sulfats, ja que ressequen molt el cabell. I si el ris és fi i gras, no s’han d’utilitzar productes específics per al cabell arrissat, ja que en aquest tipus de pèl provoquen l’efecte contrari, és a dir, enfonsen encara més prim i el s’allisen. En aquests cas, l’ideal és utilitzar un xampú amb pH neutre i després aplicar un condicionador, molt millor si aquest és en espuma. En aquest tipus de cabell, també s’ha d’evitar els productes amb silicones i parabens.

 

Retira la humitat correctament
Eixuga’t els cabells a la dutxa i amb el cap avall. La clau està en pressionar les puntes i moure el cabell fins a la zona de les arrels. D’aquesta manera el nostre ris es mantindrà definit. Evita en tot moment fregar els cabells amb la tovallola, ja que això farà que el ris perdi la seva forma. Una vegada que surtis de la dutxa, no t’emboliquis el cabell en la tovallola ja que això farà que el pèl es crespi. Simplement col·loca la tovallola sobre les espatlles. Un truc! Utilitza una tovallola de microfibra o una samarreta.

 

L’aclarit final
Aclareix la crema suavitzant o la mascareta amb abundant aigua calenta. Això ajudarà a definir el ris. Els cabells arrissats han d’evitar l’aigua freda per al aclarit final, per no omplir la cutícula i endurir-(en aquests casos, els cabells tendeix a allisar).

 

Digues sí al difusor
Amb el cabell totalment humit, asseca cap per avall amb el difusor, perquè el ris agafi pes. L’assecador ha d’estar a una potència baixa, però amb la calor a l’màxim, perquè el cabell no es crespi. Realitza el menor nombre de friccions possibles amb el difusor, però prolóngalas el màxim possible en el temps, fins que el cabell estigui sec. Durant l’assecat, intenta no tocar els cabells amb les mans ni amb la pinta. I quan el pèl ja estigui sec, s’aplica un esprai específic per a proporcionar-li un extra de brillantor a la cabellera.

 

Abans d’anar a dormir
No et fiques al llit amb el cabell mullat, ¡els teus rínxols es aixafaran! Assegura’t de tenir-lo 100% sec abans de ficar-te al llit.

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *