Debats

LA RIVALITAT FEMENINA ESTÀ DISFRESSADA D’AUTOAJUDA?

Hi ha diferents tipus de frases que es diuen des de fa molt temps, sobre l’àmbit del paper femení.

  • Les dones són més complexes en l’àmbit emocional, pels seus constants pensaments per les coses.
  • Les dones donen més importància a qüestions que no tenen tant pes.

“La gelosia no només té a veure amb el món de la parella  on es pot viure un amor obsessiu sinó que també poden donar-se en altres àmbits de la vida. En forma de rivalitat femenina. Com controlar la gelosia entre dones?”

 

Rivalitat femenina
Hi ha pàgines dirigides a dones envejoses, que tracten el problema de l’enveja entre elles donant-li una dimensió del problema, al mateix temps reconeixen que “al contrari del que sol pensar-se, les dones no són més envejoses i competitives que els homes. El que passa, és que quan una dona té problemes per reconèixer les seves pròpies necessitats i desitjos ,s’espanta quan veu que una altra dona sí que és capaç de fer-ho. ”

 

La importància de la unió femenina i els seus valors
És una experiència de les dones que condueix a la recerca de relacions positives i l’aliança existencial , compartin  cos a cos,  amb altres dones, per contribuir amb accions específiques a l’eliminació social de totes les formes d’opressió i el suport mutu per aconseguir el poder genèric de totes i a l’empoderament vital de cada dona.
Es tracta d’acordar de manera conjunta   perque  cada   vegada hi han  més dones. Suman i crean vincles. Assumir que cadascuna és diferent. El mecanisme més eficaç per aconseguir-ho és dilucidar en què estem d’acord i discrepar amb el respecte que li exigim el món per al nostre gènere. Els pactes entre nosaltres són limitats en el temps i tenen objectius clars i concisos, inclouen, també, les maneres d’acordar-los, renovar-los o donar-los fi.

Hem de ser conscient que totes som diferents que totes lliurem una batalla interior diferent, però si que hem de tenir en compte que quan volem forjar una essència per ajudar-nos a fer-nos més fortes l’objectiu és unió, i no l’ interès i  la destrucció.
Encara que hi ha una part del gènere femení que potencia el One & One, seguim marcades per aquelles que defineix una rivalitat o una acció d’alerta que  viu  entre elles.

Crec que la dona és actualitat és un bon exemple d’aquestes conquestes. Les que llegim o escrivim en aquesta plataforma en línia som diferents entre nosaltres, no obstant, hem aconseguit reunir-nos en aquest espai intangible que és internet. Ara podem debatre, tenir veu i el més important, escoltar-nos. Així doncs, a poc a poc, anem elaborant un discurs grupal  i heterogeni com a comunitat i intrigar dones de les mateixes essències.
No sempre estarem d’acord en tot, és més, probablement, diferirem en infinitat de coses, perquè sí, som dones, però també persones amb essència a la nostra visió de món femení. Conseguim la  possibilitat de debatre, de confrontar sanament els nostres punts de vista, ens fa més sàvies i per tant, més fortes.

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *