Diversos

FESTIVAL ROSA DEL F.C BARCELONA A LA FINAL DE LA UEFA WOMEN’S CHAMPIONS

La nova generació de futbolistes femenines van completar un partit que es recordarà durant dècades, especialment una primera part en la que en el minut 36 el Barcelona ja guanyava per 0-4 amb gols de Putellas, Bonmatí, Graham Hansen i Melanie Leupolz en pròpia porta.

El conjunt de Lluís Cortés va començar amb la sisena marxa posada i en el segon 37 ja es va avançar al marcador gràcies a una acció afortunada en què Francisca Kirby va intentar rebutjar la pilota de l’àrea de Chelsea i aquest va impactar en el cos de la seva companya Leupolz, creant una paràbola cap a la seva porteria davant la qual res va poder fer Ann-Katrin Berger.

La jugada s’havia originat amb una conducció de Lieke Martens, la primera de moltes, que va acabar amb un xut seu des de la frontal que es va estavellar al travesser.

La rèplica de les campiones de la Premier va arribar en la següent acció amb una rematada de Pernille Harder a l’interior de l’àrea que va sortir una mica desviat per sobre de la porteria de Sandra Paños. Poc després Harder, que li va costar 300 mil euros a l’Chelsea l’estiu passat, va tenir una altra vegada el gol a les seves botes, però la portera titular de la selecció espanyol va enviar la pilota a córner.

Aquests dos errors li van costar cars al Chelsea perquè en el minut 14 la capitana Alexia Putellas, va convertir en gol un penal comès per la desgraciada Leupolz, substituïda en el descans, sobre Jennifer Bell. I sis minuts més tard el Barcelona va regalar als aficionats una jugada meravellosa. Martens va desbordar per l’esquerra, va centrar per Jennifer Hermoso, que la va cedir enrere per Putellas i aquesta a el primer toc la va posar a l’interior de l’àrea per a Aitana Bonmatí, qui tranquil·la, amb la ment fresca, va batre per baix a Berger.

Però les magistrals internades de Martens per la banda encara no havien acabat, com la del minut 36, plantant-se fins a la vora de l’àrea petita, on va cedir la pilota a Caroline Graham Hansen perquè tan sols hagués de empènyer a la glòria per quarta vegada.

L’orgull del Chelsea no es va transformar en gols i això va deixar al Barcelona un camí buit d’obstacles fins al minut 90. Cortés ho va aprofitar per donar minuts a jugadores fonamentals per complir aquest somni: Vicky Losada, Mariona Caldentey, Asisat Oshoala i sobretot Melanie Serrano, tota una vida de blaugrana.

Així el Barcelona va culminar un ascens fins al cim del futbol europeu que va començar el 2015 amb la professionalització de l’equip femení. Si el conjunt blaugrana també guanya la Copa de la Reina aquesta temporada aconseguirà el triplet de Champions, Lliga i Copa de la Reina per primera vegada en la seva història.