LA VERITABLE ESSÈNCIA, SANDRA POLO

La veritable essència, aquella que surt de nosaltres des de l’honestedat, és la que queda quan marxem.

Amigues i amics que llegiu aquestes línies en aquesta plataforma d’intercanvi d’experiències, inquietuds i vivències. Avui tinc ganes de despullar la meva ànima per escrit i compartir la meva experiència sobre l’ESSÈNCIA; paraula que en aquesta plataforma és molt usual.Fa pocs dies el meu pare ens va deixar després d’una malaltia massa llarga i dolorosa.

Sé que encara em cauran llàgrimes per la seva pèrdua, però és tanta l’essència que va deixar en tots i totes que vàrem tenir la sort de coincidir en el seu destí i vida, que el seu record en fa la pèrdua més nostàlgica que trista. La seva pèrdua, però sobretot allò que ha deixat enrere quan ha marxat, m’ha fet prendre consciència de l’essència real que ell desprenia, que atreia sempre la companyia de bones persones i que ajudava a fer-nos la vida més fàcil, feliç i agradable a aquelles que l’envoltaven.

No és la meva intenció parlar del meu pare, però sí d’allò que he après amb la seva marxa; allò que queda quan marxem, és el reflex directe d’allò que creem quan hi som.

Convido a la reflexió de quina volem que sigui la nostra aportació a les persones que ens envolten, a la societat i a tot allò i a tots aquells que ens trobem en la nostra vida.

No caiguem en el parany de pensar que la nostra essència és la visió superficial de nosaltres mateixes. La nostra essència són els nostres valors, la nostra actitud vers la vida, la nostra empatia vers els altres, tot allò que transmet la nostra mirada, el caliu de les nostres paraules, les nostres emocions compartides i els nostres braços que acullen a qui necessita del nostre alè, del nostre ajut, del nostre suport.

Cultivem la nostra essència personal i estarem creant un entorn i una societat més justa, humana i propera que s’allunyi dels prejudicis i estereotips que ens separen com a persones.

Papa, gràcies per ensenyar-me allò que les teves paraules callaven, però que vas transmetre amb l’exemplaritat de la teva essència. Allà on siguis, sigues feliç.

 

 

 

Sandra Polo

Assesora en Igualtat Empresarial

Col·laboradors
Últims articles de Col·laboradors (Veure'ls tots)

Col·laboradors

Plataforma digital per la difusió, sensibilització i l’empoderament de la dona dins de la societat actual.