Els plaers de la vida

DOS DE MAIG DIA DE LA MARE

El descendent és primer un embrió, després un fetus i finalment, quan s’ha desenvolupat, neix una vegada la mare dóna a llum. Cal esmentar que no totes les dones poden parir de forma natural, per la qual cosa se sotmeten a una intervenció quirúrgica coneguda com a cesària, que consisteix a realitzar un tall a la zona abdominal i en l’úter per facilitar el naixement dels seus fills.

 

El concepte de mare transcendeix els límits de la biologia. Les dones que adopten, sigui per infertilitat o per voluntat de col·laborar amb els milions de nens que esperen ansiosos una llar, també es converteixen en mares, ja que compleixen la mateixa funció que està vinculada a la dona que dóna a llum. Això vol dir que ser mare va molt més enllà de l’engendrament en si mateix, si no que inclou qüestions com l’amor, la cura i l’atenció.

L’amor d’una mare és aquest tipus d’amor que se sent des del més profund de les entranyes, que es forma des que el nadó comença a formar-se en l’interior i es té una connexió entre els dos cors que res ni ningú podrà trencar mai.

Una dona estima els seus fills des del moment que sap que estan creixent al seu interior, el seu amor comença a créixer fins que té uns valors incalculables. Aquest sentiment incondicional d’una mare pels seus fills és indispensable perquè la vida continuï en el nostre planeta, sense elles, no hi hauria res.

 

Jo no sóc mare, però se el que és una mare per això li dic aquestes paraules: “ets capaç de donar-me tot el teu amor sense rebre res a canvi, sent el millor exemple de l’amor sincer i profund. Gràcies per tant d’amor, Mare. El teu amor sincer és el millor combustible perquè sempre lluiti pels meus somnis i anhels”.

La paraula mare significa canviar la teva vida, el teu temps i la teva forma de pensar pels teus fills. Significa donar tot el cor i lliurar les forces cada dia per treure als teus fills endavant i ensenyar-los a viure. Significa tenir una raó de ser per a la resta de la teva vida. Voler aprofitar i esprémer cada moment al màxím.

 

La majoria de mares parlen d”enamorament’ amb el seu nadó gairebé res més veure’l. Senten una emoció i unes felicitats intenses. Algunes mares expliquen recordar aquests moments: “Vaig plorar d’alegria, d’emoció i d’amor”.

Ser mare és una cosa especial i meravellosa. Implica la responsabilitat per una nova vida, forces per lluitar per un ésser indefens, aixecar-se quan s’està cansada i esgotada… I no rendir-se mai.

La meva mare per a mi significa suport incondicional, afecte i tendresa, sinceritat, franquesa, motivació, conciliació, protecció, ensenyament, alegria, rialles … Algú amb qui pots comptar en tot moment, que mai et fallarà, una persona capaç de treure tant el dolent com el bo de mi.

FELIÇ DIA A TOTES LES MARES

 

Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)