Diversos

ÈPOCA DE REVINDICAR A LA I BAIXADA DE BRUIXES DE SANTA OLIVA

Què et ve primer a la ment quan penses a la paraula bruixa? Estem segurs que penses en una dona malvada, amb algun tipus de relació amb algun dimoni que busca fer el mal per mitjà de pocions màgiques que prepara en algun calder i que vola asseguda en una escombra, amb una aparença horrible capaç d’espantar qualsevol ésser humà. Però d’on ve aquesta idea i per què a aquestes dones se’ls va començar a concebre com una cosa malvada?

Et tenim una sorpresa, en el passat, la paraula bruixa, o witch, en anglès no era associada a la maldat, sinó al contrari. A Europa i Amèrica, principalment, es va dur a terme la denominada Caça de Bruixes, una època on moltes persones, principalment dones van ser executades per l’església, calcinades o mortes a la forca, després de ser acusades de practicar bruixeria. En els nostres dies, això és considerat una barbàrie.

Generalment, les acusacions derivaven principalment quan una dona demostrava tenir conductes que no encaixaven amb els estereotips de gènere propis de l’època, quan alguna qüestionava l’autoritat, a Déu o  fins i tot mostrava intel·ligència per curar malalties utilitzant beuratges d’herbes o per a qualsevol matèria. En aquella època, estava mal vist que alguna dona fes servir les seves virtuts, ja que eren només vistes com una màquina de tenir fills i res més.

Les dones a la societat actual som exemple d’intel·ligència i fortalesa, cosa que es veu reflectida en la capacitat per superar les adversitats davant la discriminació de la qual som objecte, i es consideri una societat igualitària i tolerant encara hi ha un nucli de persones masclistes, que ens manté en la marginació. Podriam dir que ens consideren bruixes com aquella època, passen per alt que les dones assumim obligacions, el que socialment no és valorat, ja que s’assumeix que això és un deure de la dona, pel simple fet de ser dona, el que no entenen és que aquest rol no és fàcil, si tenim en compte que les dones tenim aspiracions, anhels i metes que encara es veuen obstaculitzades.

Per això la nit del 31 d’octubre vam celebrar a Santa Oliva la I Baixada de bruixes junt amb el grup de percussió Petafort per reivindicar la barbàrie que es va cometre en époques passada, efecturarem una performance salvant una bruixa de ser cremada.
No hem de deixar de reivindicar i recordar que les dones no som bruixes som dones!
Et convidem a seguir-nos el any vinent amb Veus de Dones i la plataforma La dona és actualitat

 

 
Redacció

Redacció

Sandra Granado CEO de ladonaesactualitat.cat Presidenta de l’Associació Afibromed (Fibromiàlgia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *